Upoznaj islam

Islamska zajednica u Hrvatskoj sa svojom stogodišnjom tradicijom institucionalnog postojanja, kao jedina i jedinstvena zajednica muslimana u Hrvatskoj, i s bogatim iskustvom odgoja i obrazovanja brojnih generacija, pruža sigurnost i pouzdanost u informiranju i podučavanju o islamu.

Uz podučavanje arapskom jeziku, smatrali smo ključnim pružiti i mogućnosti održavanja tečajeva islama za sve zainteresirane, kako bismo islam predstavili u njegovom izvornom svjetlu te razbili predrasude, ali i bili otvoreni široj zajednici za svaku vrstu suradnje i pomoći s relevantnim informacijama.

 

Tečaj Upoznajmo islam organizira se jednom godišnje u proljetnom semestru kroz 30 sati predavanja s ciljem da svim zainteresiranim osobama iz privatnog i javnog sektora ponudi potpun i ispravan pregled i tumačenje temeljnih i najvažnijih  islamskih učenja i njihovih interpretacija. Program je osmišljen da omogući sustavno i cjelovito upoznavanje i razumijevanje islamskog nauka, stjecanja najvažnijih znanja o temeljnim učenjima islama, kao druge najmnogoljudnije vjere na svijetu te ponudi  uvod u znanstveni pregled islamskog vjerovanja i prakse, prava i etike, islamske povijesti, kulture i civilizacije.

 

Institut organizira i kratke tečajeve islama po zahtjevu institucija i organiziranih skupina radi pružanja vjerodostojnih informacija i objektivne slike o islamu i muslimanima.