Arapski jezik za odrasle

Program podučavanja arapskog jezika podijeljen je u šest stupnjeva i utemeljen na Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike kroz koji polaznici stječu izuzetne jezične kompetencije u svim jezičnim vještinama.

 

Cilj nastave arapskog jezika jeste razvijanje komunikacijskih kompetencija, tj. osposobljavanje polaznika za komunikaciju prikladnu arapskom jeziku u raznim situacijama u kojima se moraju služiti arapskim jezikom.

 

Nastava se održava na arapskom jeziku i u pravilu se provodi grupno, po potrebi individualno. Materinski se jezik koristi samo ako je to neophodno potrebno da bi se izbjeglo nerazumijevanje.

Na kraju jednog modula, koji traje 70 sati, znanje polaznika vrednuje se pisanom i usmenom provjerom kao uvjet za prelazak u sljedeći modul. Nakon dva odnosno četiri modula i položenog ispita na kraju stupnja polaznici dobivaju svjedodžbu o položenom stupnju prema pravilniku o javnim ispravama u obrazovanju odraslih.

 

Institutski program učenja arapskog jezika odvija se tri puta tjedno po dva sata, s tim da se po potrebi polaznika intenzitet može smanjiti na dva puta tjedno. Nastava se, shodno odabiru polaznika, odvija u jutarnjim i popodnevnim satima, te subotom ujutro.

Pored institutskog programa učenja arapskog jezika za odrasle, Institut nudi i tečajeve arapskog jezika sa programom prilagođenim potrebama i mogućnostima polaznika (studenti, organizirane skupine, i dr.).

 

Cijena jednog modula iznosi 1.950 kuna, za studente 1.600  kuna.

Upisi u tečajeve su otvoreni!

Predbilježbu za tečaj napravite na info@iai.hr.

  • TRAJANJE MODULA

    70 sati
  • CIJENA

    1950 kn
  • CIJENA za studente

    1600 kn