Svečana dodjela diploma

Danas, 28. lipnja, u 19 h Institut za arapski jezik i islam promovirao je svoju prvu generaciju polaznika. Oko 30 polaznika pohađalo je program učenja arapskog jezika – 15 odraslih i 10 djece uspješno je položilo svoje završne ispite zavidnim prosjekom.

U dvorani „h. Salim Šabić“ Islamskog centra u Zagrebu polaznici su zaprimili svoje diplome, ali i svjedodžbe kao javne isprave izdane odobrenjem Ministarstva znanosti i obrazovanja. Stručni voditelj, Fahrudin Haseljić, upoznao je prisutne s radom i uspjesima polaznika, ali i Instituta.

Svečanoj promociji prisustvovao je uvaženi muftija, ujedno ravnatelj Instituta, dr. sc. Aziz ef. Hasanović. Muftija se obratio prisutnima te iznio zadovoljstvo dosadašnjim radom i rezultatima s posebnim naglaskom na nastavak obrazovanja i izučavanja kako arapskog jezika, tako i islama.

Institut za arapski jezik i islam prilično je mlada ustanova, koja je ambiciozno krenula s radom, ali i vidljivim rezultatima. Uz navedeno, profesori Instituta će arapski jezik kao izborni predmet predavati na 2 visokoškolske ustanove – Zagrebačkoj školi ekonomije i managmenta te Fakultet filozofije i religijskih znanosti.

Budući planovi su izrada vlastitih udžbenika, odlazak polaznika na jednomjesečno usavršavanje arapskog jezika u suradnji sa Svjetskom akademijom za arapski jezik u Dubaiju (UAE) te seminar za profesore arapskog jezika regionalnog opsega.