Međunarodni dan arapskog jezika

18. prosinca svake godine, diljem svijet, održavaju se razne manifestacije u povodu Međunarodnoga dana arapskoga jezika. Riječ je o danu kada je Generalna skupština Ujedinjenih naroda 1973. godine odlučila uvrstiti arapski jezik kao svoj šesti službeni jezik, a UNESCO ga je proglasio Međunarodnim danom arapskoga jezika.
Tim povodom organizacije i sveučilišta koja se bave arapskim jezikom održavaju simpozije i svečane događaje na kojima se podsjećaju na važnost arapskoga jezika i njegovog statusa u prošlosti i sadašnjosti. Nažalost, zbog pandemije koronavirusa i ove godine nismo u mogućnosti održati svečanost kakvu arapski jezik zaslužuje. Jezik koji spada u jedan od najstarijih i najbogatijih jezika, čija se povijest proteže kroz više od osamnaest stoljeća, a riječi premašuju brojku od dvanaest milijuna.
Arapski jezik danas govori više od 420 milijuna ljudi. Pored činjenice da je on jezik Kur’ana i ibadeta/bogoslužja za više od milijardu i sedamsto tisuća milijuna muslimana u svijetu, on je i jezik koji su usvojile brojne kršćanske crkve na istoku, a njeme je ispisan i vrlo važan dio židovske kulturne i religijske baštine.
Pozivamo vas da se na nadolazećem upisu, početkom veljače, upišete u naš Institut koji nudi kvalitetno učenje arapskog jezika utemeljen na Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike kroz koji stječete izuzetne kompetencije u svim jezičnim vještinama i postanete dio velike kulture i na taj način proširiti područje svoga djelovanja!
Svima vama čestitamo Međunarodni dan arapskoga jezika!